Защо да изберете подов климатик за своя дом или офис ? 

През последните години подовите климатици станаха изключиелно популярни, поради факта, че издухват топлия въздух долу от пода и по този начин се създава идеална конвекционална среда и помещението се отоплява по-бързо за разлика от обикновения стенен климатик. Идеални са за помещения, които имат нестандартен архитектурен дизайн. Лесни са за обслужване и са доста тихи.

Предимства на подовия климатик 

Подовите инверторни климатици имат следните предимства:

 • Лесни за обслужване, профилактика и почистване
  Поради факта, че вътрешните тела на инверторните подови климатици се позиционират на пода, са по-лесно достъпни и по този начин вие лесно може да достигнете до тялото и да изкарате филтрите. Повечето подови климатици разполагат с модерни филтри със сребърни йони, които пречистват въздуха.
 • Висока енергийна ефективност
  Ако вземете решение да закупите подов климатик, това ще се отрази доста добре на Вашия бюджет, като спестявате в бъдеще от сметки за ток. Осигуряват идеална климатизация и са изключително тихи. 
   
 • Подходящи за помещения с нестандартна архитектура
  Този вид машини са по-гъвкави по отношение на това, че могат да отопляват и охлаждат по-големи, така и по-малки помещения. 
  Идеални за монтаж под прозорец или в помощения със скосения, където класическия стенен климатик не е толкова ефективен. 
   
 • Осигуиряват чист въздух
  Подовите климатици разполагат с допълнителни филтри, които дават предпоставка за по-оптимално пречистване на въздуха в помещението. 

 • Лесен Монтаж 
  Подовите климатици се монтират до стената близо до тавана идеално решение за климатизация на помещения със скосен таван. 

Подовите климатици и техните недостатъци

 • Честа нужда от почистване на филтрите на климатика 
  Поради факта, че климатика се намира на пода това предразполага към повече замърсяване на филтрите, които трябва често и регулярно да се почистват. 
  Как се почистват филтрите на подовия климатик ? Можете да прочетете и да гледате видеото в нашия канал ето тук. 

 • Правилно позициониране на мебелите
  Циркулацията на въздуха при подовите климатици се случва от пода към тавана поради тази причина вие трябва да осигурите място от където да минава въздуха и мебелите да не създават преграда, която да спира въздуха

 • По-неефективни при режим на охлаждане
  Когато подовия климатик работи в режим на охлаждане студения въздух остава ниско, тъй като знаем че студения въздух е по-тежък от топлия, те отново вършат добра работа и в този режим, но са по-бавни за разлика от работата им в режим отопление.