Често задавани въпроси (FAQ)
?
Защо климатика ми замръзва ?

През зимата, когато климатика работи в режим на отопление издухва студен въздух и температурата, която издухва е по-ниска от тази на околната среда, заради това се получава конденз на външното тяло и се образува скреж. Някои модели климатици разполага с дефрост функция, която не позволява наслояването на лед по тавичката и около  перката. 

?
Защо от климатика ми тече вода ?

Ако вътрешното тяло на климатика Ви започне да капе, това е конденза, който прави климатика при работа. Това се случва, когато филтрите не се почистват и дренажната тръба е запушена, а това е мястото, от където трябва да минава конденза. 
За да предотвратите този проблем почиствайте филтрите си редовно и поне веднъж годишно се вържете със специалист, който трябва да направи професионално почистване и профилактика на вътрешното и външното тяло.

?
Какво да правя при технически проблем с термопомпата или климатика, който е закупен от AIRMAG

Ние даваме пълна гаранция на машините и осигуряваме бърза реакция на нашите техници при проблем, която ще бъде отстранена в най-кратък срок. 
Ако повредата е по вина на клиента, ние можем да съдействаме отново, което вече ще се таксува според повредата. 

?
Извършваме ли монтажи във Вашия град ?

Да, можете да разгледате таблицата с градовете, в които оперираме и цените за всеки град. 

?
Как да поръчам климатик / термопомпа?

Свържете се с нас, като посетите меню Контакти или използвайте опциите за пазаруване в нашата онлайн платформа. 
За повече информация относно заявки и плащания кликнете тук

?
Мога ли да върна поръчката си ?.

Ако сте закупили климатик и сте намерили цена по-добра от нашата в рамките на 15 дни, печелите ваучер за пазаруване в нашия онлайн магазин с отстъпка 10% (повече информация за това тук) , ако са минали повече от 15 дни и стоката е фактурирана, AIRMAG няма да предприеме връщане на стоката.

Стоката се приема обратно само и единствено, ако опаковката е цяла и неповредена от разопаковане. 

В случаите, в които има несъответствие и клиента иска да направи замяна с по-малка или по-голяма машина. ЕЪРМАГ ще направи замяната и ако грешката е в нас ние поемаме транспортните разходи за размяната, ако клиента има вина, той поема всички транспортни разходи включително и този, който даваме като безплатна доставка. 

Ако сте закупили климатик или термопомпа от нашия онлайн магазин ЕЪРМАГ и са монтирани ние не можем да ви предложим връщане на стоката, защото това е специфична техника, която не търпи постоянни монтажи и демонтажи.

След оценка на върнатия продукт, Еърмаг по преценка ще ви върне цялата или сумата, разликата след обезпечаване на материалните и финансови загуби.

?
Коя марка климатици са най-добрите ?

Според нас марките лидери на световния пазар на климатици са две във висок клас, а именно:
Mitsubishi и Daikin това са машини, които задават най-иновативните идеи, които имплементират в техните машини
Ако се чудите коя да изберете се обадете за консултация, ние ще ви помогнем при избора.

Среден клас марки са: MAXA, Gree, Toshiba,Midea и др. 

Нисък клас са брандове, които се продават в големите вериги на цени двойно по-ниски от нормалните, ние не препоръчваме да залагате на таквива климатици, защото рано или късно те ще ви изоставят в най-неподходящия момент.

?
На какво да се отоплявам зимния сезон Газ, Пелети, термопомпа или климатик

Газ- не отричаме предимствата на отопление на газ, но сами виждаме цените на газта и самото изграждане и свързване на такава инсталация. 
Пелети- Единственото, което дава предимство на пелетите е това, че затоплят водата на висока температура, такава инсталация има почти същата цена, като на изграждане на отоплителна система на подово с термопомпа. Трябва да чистите пепелта и да носите чували с пелети, трябва да имате склад за съхранението им, а цената не говорим. 

С термопомпа - Термопомпите работят на принцип измислен преди 200 години. Недостатиците са ... може би няма такива или ние не се сещаме в момента. 
Предимствата на термопомпата- Не чистиш пепел, не носиш чували, можеш да я свържеш към подово или радиатори, пести време, енергия, има опция за битовогореща вода, тоест отпада традиционния бойлер, който заема място в банята.  Можеш да я използваш за охлаждане през лятото, няма почти никаква поддръжка. 

С климатик- Климатиците са добре познати в наши дни, почти във всеки дом или помещение ще ги срещнете. Те са опция в която не правите голяма инвестиция, не си цапате ръцете, ако си купите по-висок клас той най-вероятно ще е тих. 
Недостатъците при климатиците през зимата е, че при по ниски температури влизат в дефрост режим, някои модели разполагат с  нагреватели в тавичките, но някои се залеждат. За по екстремни зимни климатични условия се насочете към по високите класове или се свържете с нас за да ви консултираме безплатно. 

?
Колко струва един добър климатик

" Евтиното излиза скъпо " една поговорка от нашия мил български фолклор, която не е напълно правилна. Според нас климатика трябва да работи и да изпълнява задачата, за която е предвиден. Скъпите климатици не винаги излизат най-читави и най-доброто решение. На пазара съществуват климатици, които са бюджетни, тихи, енергийно ефективни на много достъпна цена. Естествено не можем да оборим факта, че високия клас климатици на марките DAIKIN и MITSUBISHI, но и цените са им доста непривлекателни. В този ред на мисли, ако сте решили да закупувате най-високия клас климатик можете да вземете конкурентна оферта и ако не успеем да ви дадем по-добра цена за даден модел получавате ваучер за пазаруване даващ отстъпка 10% от редовната цена на всички продукти в сайта ни. Повече за промоцията ни прочетете тук

?
Какъв климатик да закупя

Имате задачата да направите покупка за климатик, като не искате да хвърлите купища пари и в същото време да имате сигурността, че машината няма да ви изостави в най-горещите или в най-студените дни можете да изберете своя климатик от ЕЪРМАГ, ние ще ви консултираме и ще Ви дадем насока във вземането на правилното решение.

?
Защо да закупите термопомпа?

Термопомпите са енергийно ефективни машини, чиято работа допринася за удобството и уюта във Вашия дом. 
Чрез инсталирането на термопомпа Вие правите голяма първоначална инвестиция, която в бъдеще Ви спестява от високите сметки за ток. Производството на битово гореща вода е 3 пъти по-евтино от тази, която се произвежда със стандартен бойлер. Можете да работи в режим на отопление и на охлаждане. 

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас