Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

10 места за къмпинг в България, които са подходящи за палатки

6 март 2024
10 места за къмпинг в България, които са подходящи за палатки

Къмпинг на язовир "Доспат" 

Язовир Доспат се намира в западната част на Родопите, България. Язовирът (образуван от язовир в гр. Доспат, 82 км  западно от Смолян се простира на близо 19 км  северозападно до град Сърница. На 1200 м  над морското равнище, той е един от най-високите язовири в България по отношение на надморска височина и, със своите 22 km2 водна площ, вторият по големина по капацитет. В него се влива река Доспат. 

Перфектното място за къмпингуване на палатки е в района на Сърница. 

Риболов | Свободно време | Романтика Язовира разполага с места, на които може да разпънете вашата палатка или тента. В околността може да откриете сгушени в боровите гори и осамотени места, където да прекарате вашата вакация на най-високо ниво.
Мястото е много добро също за риболов, там предимно клъвне костур или пъстърва.  

 

Photo

Ако случайно не желаете да готвите през деня в близост на центъра на град Доспад се намира ресторант "Орфей", лично препоръчваме това място, тъй като готвят изключително вскусно, всички продукти са домашно производство.Това не е платена реклама, просто наистина готвят божествено и цените са доста привлекателни. 

 

 

 

Къмпинг на Язовир "Голям Беглик"

Да, отново сме в Родопите, но този път в района на Батак. Водоемите Батак, Беглика, Широка поляна и Голям Беглик са основните туристически обекти в района на Батак. С изключение на Батак, другите язовири са разположени на север и на юг между 1450 и 1560 м надморска височина, като Голям Беглик е най-голямото по площ - 4,1 km2.

Беглика разполага с течаща чиста вода на няколко места. Идеална за летни стортове - колоездене, гребане с каяци и лодки

Край Голям Беглик е известен с това, че има голямо изобилие на хищна риба. Мястото също е идеално за зимен риболов на дупка, където костура си е доста активен.  Варненци първи в спортния риболов на лед - Agrozona.bg

 

Къмпинг в Стара Планина

Тук ще направим един списък с няколко привлекателни местенца за къмпинг по дължината на нашия балкан. 

Нека да започнем с южната част на Стара планина, а именно с бивака на :

Бялата река

Екопътека “Бяла река” - 360mag

 

Мястото е на 2-3 километра от град Калофер. Бивака разполага с огромна поляна, на която може да разположите своята палатка , да паркирате своя автомобил и да разпложите - чадъри , шезлонги има място за всичко. Реката е много студена, така че може я изолзвате,  като естествен хладилник и да изстудявате своята бира. 

Пригответе си топли дрехи, защото дори през лятото вечерта става наистина много студено.
Продължаваме със северния край на стара планина от другия край на Бяла река 

ХИЖА "ПЛЕВЕН"

Хижа Плевен | Trips Journal

В подножието на връх Ботев се е сгушила нашата любима хижа Плевен, уникално място за къмпингуване, нощуване в хижата и лагеруване на палатки. Мястото е наистина вдъхновяващо, хижарите са уникални хора и могат да Ви предоставят място, на което да разположите вашата палатка. Кухнята на хижата предлага най-вкусната храна и студени напитки. Ако трябва да избираме да пием кафето си на катедралата в Милано или в двора на хижа Плевен, без да се замисляме бихме избрали хижата, гледката към върха ще ви остави без дъх. Задължително опитайте от билковия чай, който хижарите правят от лично браните билки по поляните покрай хижата - Уникален е. 

Всяка година клуб за бойни изкуства "Хикари" организират своя летен лагер там, където група млади каратистчета тренират, лагеруват на палатки и се сливат с природата.

Няма налично описание на снимката.

 

И дойде времето да се прехвърлим на морето, където местата за къмпинг и бивакуване са доста, но ние ще ви изброим само 5 от най-готините. На първо място ще сложим локациите по южното ни черноморие. 

Къмпинг "Иракли"

Къмпинга се намила на 50 метра от плажа, уникално диво и красиво място. Има обособени места за бивакуване общо 36 и такива за кемпери и каравани с красива гледка към морето. На тази точка се срещат Стара планина и черно море в близост е и нос Емине. 

Къмпинг „Екоклуб“

 

С капацитет 80 човека и в близост до град Варна, мястото се слави с добрата си комуникативност с градската среда и в същото време е диво и красиво място, където можете да се откъснете и разтоварите от дневната рутина. 

 

Къмпинг "Езерец"

Photo

Точно до плажната ивица на село Езерец се намира и мястото за вашата почивка с каравана, кемпер или палатка. 
на 5 минути с кола от селото се минава по черен път, който най-вероятно ще ви накара да затворите стъклата на колата, защото е доста прашно. 
Отдалеч ще забележите боровата гора, в която можете да разпънете своя хамак и да се наслаждавате на гледката. 

Къмпинг 

Сподели: